Psihoterapie de grup

Poate uneori gandurile ti se inlantuie intr-un sirag de intrebari la care ai dori raspunsuri sau pe care ai dori macar sa le adresezi cuiva care se confrunta cu aceeasi boala insa pe coridoarele sau in saloanele spitalelor nu apuci sau nu gasesti momentul oportun pentru aceste discutii. Poate ti-ai dori sa afli de la alte paciente cum se descurca in momentele in care emotiile vin val vartej, insa nu vrei ca intrebarile tale sa fie „deranjante” sau „nepotrivite”. Poate ai nevoie de o punte de legatura, care sa pregateasca drumul catre profunzimea ta, pentru ca aceasta „calatorie” sa nu fie prea directa, ori prea brusca, sa ai alaturi de tine si alte persoane care experimenteaza emotii similare si un cadru in care sa te simti in siguranta.

Psihoterapia de grup este despre universalitate, oferindu-ti oportunitatea de a nu te simti singura in situatia in care te afli, intrucat, in pofida complexitatii problemelor umane, exista numitori comuni, iar aici, in cadrul grupului, poti avea experienta similaritatilor dintre tine si celelalte femei.

Psihoterapia de grup este despre altruism, oferindu-ti un scop extins prin faptul ca poti acorda ajutor, suport si orientare altora din grup. Insa atunci cand aceasta dispozitie nu-ti este accesibila, vei avea sansa sa primesti.

Psihoterapia de grup este si despre speranta, punandu-ti la dispozitie oportunitatea de a vedea cum si alte persoane resimt aceleasi emotii si se confrunta cu situatii asemanatoare.

Grupul este ca un microcosmos social unde sunt incurajate explorarea relatiilor si testarea unor noi comportamente. Se poate ca, de teama de a nu-i afecta si „incarca” pe cei dragi, sa iti pastrezi fricile înauntrul tau si, astfel, sa iti cladesti un cuib al izolarii. In cadrul grupului, nevoia ta de a lua contactul cu alte persoane si de a da glas grijilor va avea ecou si vei putea resimti ca, in cadrul interactiunilor cu altii, nu faci doar nota aparte prin boala si diagnostic, ci esti parte din relatie. Pur si simplu – fata in fata, unul cu celalalt, impreuna.

Intalnirile au loc in Timisoara si sunt coordonate de Amalia Axentie, Psihoterapeut.
Daca doresti sa te alaturi grupului te invitam sa completezi formularul de mai jos: